Informasjon

VAD er en norsk møbelprodusent fra Stordal på Sunnmøre. VAD tilbyr flotte, funksjonelle og elegante møbleringsløsninger til offentlige miljøer, helse- og institusjon, samt skip og offshore. 

I fem generasjoner har Vad-familien vært aktiv innen håndverk og møbelproduksjon på vestkysten av Norge. På 1870-tallet var det produksjon av husholdningsartikler som spinnehjul, vev og mange andre nyttige gjenstander. Flere av disse produktene fikk utmerkelser for fremragende kvalitet og design.

I 1968 endret Oddmund Vad fokus fra håndverk til moderne møbler. Heretter ble flere banebrytende møbelmodeller brakt på markedet inkludert noen av hans personlige design, som loungestolen Convair. Lidenskapen og drømmene til møbelindustrien har alltid vært i familiebedriften. I 2005 begynte sønnen Håkon Vad å jobbe for å bringe nye norske møbler til markedet.

Siden oppstarten i 2005 har VAD blitt en etablert leverandør innen det skandinaviske møbelmarkedet. VAD bidrar med gode møbleringsløsninger, som omfatter forskjellige sitteløsninger med naturlig tilhørende produkter. I tillegg til å tilby en standard kolleksjon, lager bedriften spesialtilpassede løsninger.

Med base i Stordal på Sunnmøre samarbeider vi med flere designer for å hente frem nye, innovative og funksjonelle løsninger. Aktiv dialog med markedet er viktig, så ta gjerne kontakt med oss for spørsmål og kommentarer.

Med et sterkt øye for design, høy kvalitet og bærekraft skal produktene tilby funksjon, form, komfort og andre viktige aspekter i henhold til brukerens behov og krav. Fem generasjoner av lidenskapelig håndverk skal skape en betydning for våre kunder og samfunn. 

Kvalitet

Kvalitet er evnen til å tilfredsstille kundens eller brukerens krav og forventninger. Våre produkter og tjenester skal ha høy kvalitet.

Våre kunder skal være sikret en garantert og dokumenterbar kvalitet. Produktene testes etter møbelindustriens produktkvalitetsstandard (mobelfakta.no) med hensyn til styrke og hold-barhet, stabilitet og sikkerhet, materialkvalitet, overflatebehandling, samt brannbestandighet.

Vi vil uavbrutt arbeide med å utvikle vår kolleksjon, som naturligvis skal imøtekomme krav fra brukerne – det seg være krav til funksjonalitet, miljø, sikkerhet og kvalitet. Virksomheten skal kjennetegnes av innovative og nyskapende løsninger. Løsninger som skal sette spor etter seg – i positiv forstand.

mobelfakta_logo         Merket_for_god_design

Miljø

Som en industribedrift med moderne produksjon i det 21. århundret, tar VAD miljø på alvor. Det er for oss viktig å bidra til et rent arbeidsmiljø, med minimale utslipp fra produksjon som kan påvirke indre og ytre miljø. I tråd med vårt medlemskap i mobelfakta.no, videreføres arbeidet med internt miljøstyringssystem, miljøsertifisering (ISO 14001) og kvalitetstesting av våre møbler.

VAD benytter miljøvennlig kaldskum som fremstilles uten bruk av KFK gass i stoppede møbler. EcoChrome benyttes ved forkromming av ståldeler, som er uten CR-6 forbindelser. Det benyttes mest bjørk og bøk, laminert eller heltre treverk, som tilfredsstiller E-1 formaldehydavspaltning. Lakken som benyttes er miljøvennlig og ikke flammespredende på brennbart underlag. Biprodukt fra produksjonen blir benyttet til oppvarming av lokaler.